[MOO Clients]


[Wat is een MOO?]
* Index
* Concept
* Links
[Uitleg Utopia]
* Het Verhaal
* Reglement
* Server
[Hoe kom ik Utopia in?]
* Telnet
* Clients
* Webinterface
[Algemeen]
* Wie-lijst
* Spelerlijst
* Boeken
[Sociaal]
* Meetings
* Wie is Wie
* Magiers
* Mailinglists
[Utopia Helpdesk]
* Simpel Kabouter
* Simpel Bewoner
* Hoger Bewoner
* Officiële Manual
 
Een Client is een programma dat speciaal ontworpen is om MOO's mee te bezoeken. Het gebruik van een Client is veel gemakkelijker dan het gebruik van telnet, en het ziet er nog mooier uit ook.

Als je je client hebt geïnstalleerd, let er dan wel op dat je de volgende instellingen voor Utopia instelt:

Host: moo.utopiamoo.net
Poort: 1111

Als je een speler hebt, vul dan bij username je eigen spelernaam in, en bij password het wachtwoord dat je hebt gekregen. Heb je nog geen speler? vul dan bij username 'gast' in, en laat het password veld leeg. Je kunt dan in Utopia zelf een speler aanvragen.

* Clients voor Windows
 
     * KoeMoe
KoeMoe is een snelle, eenvoudige en uitgebreide MOO Client waarbij vooral gekeken wordt naar het gemak van de gebruiker. KoeMoe is nog vol in ontwikkeling, evenals haar website.
     * MOOps
MOOps is speciaal ontwikkeld voor Windows gebruikers en biedt alle voordelen van dien. MOOps is snel, volledig geïntegreerd in Windows, stabiel en betrouwbaar. MOOps ondersteunt MCP en bevat een uitgebreide editor met syntax highlighting. MOOps is goed configureerbaar en heeft en aantal extra's zoals selectieve historie en advanced paste. Maar bovenal is MOOps fun, want de gebruiker kan MOOps helemaal instellen naar zijn persoonlijke voorkeuren en door het instellen van themes deze ook nog eens afwisselen en per wereld instellen.
* VMoo
VMoo is een gemakkelijke MOO-client voor Windows gebruikers, en wordt al bijna drie jaar langs dagelijks verbeterd. VMoo is geschikt voor zowel beginnend als geavanceerde MOOers. VMoo gebruikt links, net als een webbrowser om veel dingen simpel te maken. Ook laat het een lijst met alle ingelogde spelers zien, of alleen je vrienden lijst. VMoo maakt het ook mogelijk om plaatjes te laten zien en achtergrond muziek en geluidseffecten toe te voegen aan de MOO. Dit alles kan via MCP 2.1 support, wat de meeste Nederlands MOOs volledig ondersteunen. De ingebouwde editors zorgen dat je simpel beschrijvingen kan maken, en MOO-mail (ook naar MOO-mail-lijsten!) kunt sturen. De verb editor zorgt voor simpel editen, heeft ingebouwde syntax hilighting zodat je errors meteen ziet, en geeft ook nog eens leesbare errors als je wat fout programeert. Uiteraard ondersteunt VMoo ook ansi (kleur!). Je kunt alles ook nog eens laten kleuren door triggers, met een simpele interface (De gebruikers van Outlook Express herkennen het vast van de incoming mail rules.) Ook kan je scripts schrijven in de ingebouwde TCL omgeving, of via OLE Automation in Visual Basic, VBA, VBScript, JavaScript, Delphi, Visual C, en vele andere talen.
* SimpleMU
SimpleMU is een winsock-gebaseerde client. Het is gemaakt met de MUSH-stijl, en werkt met typen zoals MUD, MUCK, MUSH en MOO.
* Pueblo
Een freeware-programma.
 
* Clients voor Linux
 
* gmoo
Een gtk+-based MOO (en MUD) client, met ansi-support, support voor meedere worlds, MCP-support, interne/externe editors, scripting enz...
* TinyFugue
Een flexibele console-based MOO-client, met veel extra's.
* tkMOO
Een geavanceerde chat client om te gebruiken bij MUD's en voornamelijk MOO's. Deze client werkt onder UNIX/Linux, Win'95/98/NT en de Macintosh.
 
* Clients voor de Macintosh
 
* Rapscallion
Rapscallion is een goede MUD client voor de Mac, met veel extra's.
^


[Wat is een MOO?|Uitleg Utopia|Algemeen|Sociaal|Hoe kom ik Utopia in?|Utopia Helpdesk]

[telnet://moo.utopiamoo.net:1111]

[E-mail] [Mud Vote]


Copyright ©1998-2023 Utopia. All rights reserved.
All graphics and coding on this site done by Mephistopheles (#5).
Stories, articles, etc. all made by the Utopia WWW-team.
This site is optimized for Netscape/Mozilla and Lynx.